Pere Arquillue a 'Jerusalem'

L’obra de teatre ‘Jerusalem’ ha estat la gran triomfadora dels 26a edició dels Premis Butaca de teatre, que s’han lliurat aquest dimarts a la nit en una gala al Teatre Amistat de Premià de Mar. L’altra gran guanyadora d’aquesta edició ha estat el musical ‘La tienda de los horrores’.

‘Jerusalem’: set Butaca

‘Jerusalem’ s’ha endut el premi a millor direcció teatral per a Julio Manrique, millor actor teatral per a Pere Arquillué i millor actor de repartiment per a Marc Rodríguez. També ha guanyat el premi a millor escenografia per a Alejandro Andújar; millor caracterització per a Núria Llunell, i millor so i espai sonor per a Damien Bazin.

Un moment de l’obra ‘Jerusalem’ amb Pere Arquillué a l’escenari

El director, Julio Manrique, ha destacat que ‘Jerusalem’, que es va estrenar al festival Grec del 2019, va ser “un procés molt lluminós”. L’obra es va fer fa dos estius i “era una festa enorme i així ho vam viure”. “Vam remar tots junts en la mateixa direcció i quan això passa és un miracle”, explica Manrique.

‘La tienda de los horrores’: quatre Butaca

L’altra gran guanyadora dels premis ha estat el musical ‘La tienda de los horrores‘, produïda per Nostromo, que ha rebut quatre guardons: millor musical, millor actor musical per a Marc Pociello, millor actriu per a Diana Roig i millor disseny de llums per a Albert Faura.

El musical ‘La tienda de los horrores’ ha rebut quatre Premis Butaca

‘La Rambla de les Floristes’: tres Butaca

‘La Rambla de les Floristes’ ha rebut un total de tres guardons: millor actriu teatral per a Rosa Boladeras, millor vestuari per a Montse Amenós i millor composició musical per a Dani Espasa. L’obra, de Josep Maria de Sagarra, va ser la gran guanyadora de la tercera edició dels Premis Teatre Barcelona, que es van lliurar fa uns dies.

Rosa Boladeras, Butaca a millor actriu teatral

‘Rèquiem’ ha guanyat el Butaca a millor espectacle de dansa i millor coreografia per a Marta Rovira. L’espectacle de dansa ‘Wu Wei‘ ha rebut dos premis, al millor intèrpret masculí per a Jacob Gómez i millor intèrpret femení per a Blanca Tolsà.

Per altra banda, l’espectacle ‘Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers’, d’Àlex Rigola, ha guanyat el premi a millor espectacle de petit format. I el Butaca a millor espectacle per a públic familiar ha estat per a la companyia Pepa Plana per ‘Veus que no veus’. Altres guardons han estat per a Guillem Clua, Butaca a millor text per ‘Justícia’; i Laura Conejero, Butaca a la millor actriu de repartiment per la seva actuació a ‘Una historia real’. El premi Butaca honorífic Anna Lizaran d’enguany ha estat per a Carme Fortuny.