La incògnita ja s'ha revelat: aquesta és la imatge de la Mercè 2012. L'escultor Jaume Plensa ha dissenyat un cartell amb poc color però que vol ser, segons l'autor, una finestra que mira al futur. Plensa l'ha definit com un somni de somnis. JAUME PLENSA, escultor "En aquest cartell he volgut representar una barreja, com aquesta espècie de cóctel, d'alfabets i de lletres que tots tenim als nostres caps. I que Barcelona és un dels llocs que més bé ho representen." El relleu al pregó mediàtic de l'última Mercè amb Joaquim Maria Puyal el pren enguany el científic Lluís Torner. Un desconegut per al gran públic amb què el govern vol donar a la ciència el ressò que, diu, es mereix a la ciutat. LLUÍS TORNER, director de l'Institut de Ciències Fotòniques "A mi em tocarà en nom de molta gent, fer un resum del projecte que tenim per fer de Barcelona un lloc estrella, un pol mundial d'idees noves, de gent que està a la frontera, en ciències, innovació." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Nosaltres volem ser una ciutat de cultura, de coneixement, d'innovació. I jo crec que això és el que avui representen en Jaume Plensa i en Lluís Torner." Dos noms que marcaran una Mercè, de nou, una mica més austera. El pressupost baixa dels 3,5 als 3,2 milions d'euros. No hi faltaran, però, projeccions a la façana de l'Ajuntament, el piromusical, centrat en les músiques dels Jocs Olímpics, les propostes musicals del BAM, el festival Mercè Arts de Carrer i els actes més tradicionals. La ciutat convidada és aquest any Mont-real. Artistes d'aquesta ciutat canadenca han preparat un muntatge de llum, color i música que es podrà veure a les façanes de la Sagrada Família.

El pregó de la Mercè serà el 21 de setembre. El programa, un any més, inclou el tradicional Piromusical, les projeccions a la façana de l’Ajuntament, el festival BAM i el Mercè Arts de Carrer. Els artistes de la ciutat convidada, Mont-real, faran un muntatge tecnològic amb llum i color sobre la Sagrada Família.

Lluís Torner, pregoner

La tria del pregoner no ha estat casual. Amb l’investigador Lluís Torner, l’Ajuntament ha volgut donar a la ciència el ressò que es mereix a la ciutat. El pressupost total de la Mercè 2012 serà de 3,2 milions d’euros.