James & Black és la fusió de dues autèntiques ànimes soul, originàries de Texas: els dits virtuosos de Bruce James i la poderosa veu de Bella Black. Junts cuinen una complicada mescla d’estils que inclou rhythm-and-blues, funky i, fins i tot, hip-hop. Ells l’anomenen “guerrilla soul”.

“La definició de guerrilla és no convencional”, ha explicat a betevé Bruce James. “Nosaltres no toquem seguint les normes. Es refereix més a una actitud que a un estil de música. El que fem nosaltres són variacions de la música soul. Molts sabors diferents de la música soul”, afegeix.

Acompanyats de bateria, guitarra i baix, James & Black han actuat per partida doble a la sala Jamboree en el marc del San Miguel Mas i Mas Festival. Són una formació increïblement activa, amb una mitjana de 150 concerts a l’any. I encara troben temps per compondre noves cançons. Ara es troben submergits en la creació d’un nou àlbum que, curiosament, han ideat en part no gaire lluny d’aquí, al poble d’Oliva, al País Valencià. Tenen previst enregistrar el nou àlbum (el seu tercer d’estudi) el mes de desembre a Bèlgica i, després, acabar-lo de polir a Bulgària amb l’ajuda de productors de hip-hop. Això, expliquen, farà que el disc tingui un so clarament diferenciat dels seus anteriors.