ISONA PASSOLA, Acadèmia del Cinema Català "Quan vaig anar amb 'Pa negre', vaig anar dignament amb una pel·lícula que ara no podria fer. Quan vaig anar a buscar arribar a la final dels Oscars, ara això no es pot fer en la situació que estem. El cinema català viu un bon moment pel que fa a la creació, però en temes financers està passant pels pitjors moments de la seva existència. Ha caigut el sistema financer que li donava suport i estem a uns nivells pressupostaris baixíssims."

Isona Passola ha dit a l’entrevista de ‘BTV noticies matí’ que avui ‘Pa negre’ no hauria arribat tan lluny com l’any 2012, que es va quedar a les portes de ser nominada als Oscars. La productora de cinema ha assegurat que el context econòmic actual i la baixada d’aportacions al cinema no permeten fer una pel·lícula com aquella. Passola ha denunciat que en aquest país no es dóna prou suport a la indústria mentre que el cinema a Europa va en un altra direcció i està “molt protegit”.

La directora de l’Acadèmia ha valorat Barcelona com un gran plató de cinema perquè té “moltes hores de sol, paisatges diversos i molta bona mà d’obra”. Passola ha defensat l’existència de les gales de cinema, tant dels Gaudí com dels Goya, perquè permet reestrenar les pel·lícules, que en alguns casos han estat poc temps en cartell.