El cineasta Isaki Lacuesta ha presentat a l’Arts Santa Mònica la instal·lació audiovisual ‘Jo soc allò prohibit’ en el marc de la recentment inaugurada 17a edició del festival Loop BCN. La peça és la guanyadora de la cinquena edició del Premi de Videocreació que promou la Xarxa de Centres d’Arts Visuals amb el Loop i l’Arts Santa Mònica.

‘Jo soc allò prohibit’ és una caixa de miralls a la qual s’accedeix individualment. A les quatre parets interiors s’hi projecten imatges d’un centenar de casos de censura documentats a Espanya des del 1977 fins a l’actualitat. Es documenta censura de cançons, discos, obres de teatre o llibres. Un apartat més informatiu completa el recorregut. S’hi poden consultar quatre entrevistes a experts en el tema de la censura.

El lema del Loop BCN

El festival Loop té enguany com a lema “També l’espai exterior”.  Convida a una mirada a l’espai com a eina per repensar la terra i la manera com l’habitem. L’exposició central d’aquest leitmotiv és “Un dia em vaig creuar un meteorit”, una col·lectiva a la Fabra i Coats en què es poden veure creacions, en diversos formats (projeccions, instal·lacions, escultures), de vuit artistes. Però també es desplega en altres espais, com al CCCB, on es podrà veure la peça icònica ‘First woman in the moon’ d’Aleksandra Mir basada en una performance seva del 1999.

Entre els 80 espais d’exhibició del Loop BCN, que se celebra entre el 12 i el 24 de novembre, hi ha també el CosmoCaixa, el Museu Picasso o el Museu d’Arqueologia. No hi mancarà la Loop Fair,  la fira de videoart, que enguany aplega obra de 40 galeries. Com l’any passat, les obres es podran veure en les habitacions de l’Almanac Hotel. Serà entre el 19 i el 21 de novembre.