Isabel Allende escriptora
Foto: Lori Barra

L’escriptora Isabel Allende rebrà el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que concedeix l’Ajuntament. El comissari del guardó, Fèlix Riera, ha destacat que l’autora “encarna la implicació personal amb l’època que li ha tocat viure”. El jurat que ha decidit premiar Allende ha estat integrat pels periodistes Òscar López i Sergi Doria, els escriptors Care Santos i Enric Calpena, i el mateix comissari Riera.

Les novel·les històriques

Una de les novel·les més reconegudes va ser la del seu debut en el món de les lletres, ‘La casa de los espíritus’, una narració força autobiogràfica en què apareixen molts personatges relacionats amb la vida d’Allende. El compromís de l’autora amb la història també queda plasmat a ‘De amor y de sombra’, ‘Hija de la fortuna’ i ‘Retrato en sepia’. Isabel Allende té 23 títols publicats, ha estat traduïda a 42 idiomes i ha venut més de 74 milions de llibres.

Allende és peruana, però va passar els primers anys de la infància a Xile. Quan va haver-hi el cop d’estat de Pinochet es va exiliar a Veneçuela i des del 1987 viu a Califòrnia.

L’Ajuntament li concedirà el premi entre el 4 i el 10 de novembre, durant el Festival Internacional de Novel·la Històrica.