Analitzant mostres d'ADN podem determinar l'autor d'un crim. És el que miren d'esbrinar aquest grup de joves i professors amb l'ajuda d'investigadors del Parc Científic de Barcelona. MÒNICA PASQUAL "Els hi donem un fragment de DNA teòricament digerit perquè ells comparin els fragments de DNA d'una persona que hem trobat a l'escena d'un crim amb el de cinc sospitosos." Avui el laboratori d'aquest equip s'ha traslladat a la Pedrera per donar a conéixer la seva feina i despertar l'interès dels joves per la ciència. "L'escola ens va proposar que féssim unes pràctiques perquè estàvem fent tot el tema de l'ADN." "És molt emocionant, i a sobre amb les companyes doncs t'ho passes molt bé." "Una experiència molt bona i constructiva per a tots." TXELL CANELA "Fes recerca és un dels tallers inclosos en el programa de recerca i Societat del Parc Científic de Barcelona.Un pla que va néixer fa prop de 10 anys amb l'objectiu de divulgar la feina del parc i captar nous científics." ¤W4 97 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l MERCÈ GÓMEZ directora de comunicació Parc Científic de Barcelona 01:01 MERCÈ GÓMEZ, directora de comunicació del Parc Científic de Barcelona "Jo crec que són professions que fan una mica de por, que són desconegudes, que no hi ha suficient informació de què vol dir fer recerca i volem ensenyar-los que és fer recerca i a més amb gent jove perquè siguin conscients i perdin una mica la por a aquest tipus de professió." Els tallers Fes recerca es fan cada dissabte del mes de novembre. El programa, però, té més d'un centenar d'activitats obertes a tohom qui vulgui conéixer de més a prop la feina d'aquests professionals.

Alguns dels investigadors del Parc de Recerca Biomèdica traslladen durant uns dies part del seu laboratori per a donar a conèixer els seus experiments i aconseguir apropar la ciència a més persones.

En aquesta sisena edició, el públic podrà conèixer les fases que segueix el procés de desenvolupament d’un nou medicament, analitzar diverses mostres d’ADN per esbrina qui ha estat l’autor d’un crim, apropar-se a les tècniques de l’enginyeria genètica i intentar elaborar un nou fàrmac per tractar l’Alzheimer.

Aquesta iniciativa s’adreça sobretot a la gent jove però està oberta a tothom. L’activitat es gratuïta i es farà tots els dissabtes de novembre al matí.