Per primera vegada des de la seva inauguració el juliol del 1864, l’interior de la presa del pantà de Vallvidrera ha obert al públic. Fins ara, a aquesta galeria només hi podia entrar el guarda de seguretat, però gràcies a la iniciativa Espais Ocults, organitzada pel 48h Open House Barcelona, la ciutadania ha pogut accedir-hi. Així com també han pogut entrar a set llocs més que habitualment estan tancats al públic.

La galeria, essencial per al funcionament del pantà

La galeria de la presa és un d’aquells espais que molt poca gent coneix. De fet, el director de la programació del 48h Open House Barcelona, Miquel Zuzama, explica que fins i tot ells no en coneixien l’existència. La funció d’aquest espai, però, és molt important, ja que des d’aquí es manté la presa i l’embassament en bon estat i se n’assegura el bon funcionament. L’arquitecta tècnica del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Elisabet Avilés, explica que “ara està tot més automatitzat, però antigament tot era més manual”.

Galeria interior pantà Vallvidrera

Un èxit que podria fer ampliar les visites

Les visites, incloses dins la programació del Model Festival d’Arquitectures, estan sent tot un èxit. Els tiquets es van exhaurir en qüestió de segons i moltes persones es van quedar sense entrada. Per aquest motiu, l’organització es planteja ampliar-les en properes edicions o fins i tot afegir-les a la llista de propostes del Festival 48h Open House Barcelona que se celebrarà a l’octubre.