La decisió de tornar a tancar totes les activitats escèniques i musicals durant 15 dies per contenir els contagis de coronavirus ha causat sorpresa i indignació entre els professionals del sector. Una cinquantena de persones s’han aplegat davant del Departament de Cultura de la Generalitat, a la Rambla, per expressar el seu rebuig a les noves mesures anunciades per la Generalitat. Ho han fet en resposta a una convocatòria que ha circulat per les xarxes socials un cop s’han conegut les noves restriccions.

Els concentrats han repetit el lema que ja s’ha fet habitual en el sector: “La cultura és segura”. Afirmen que els equipaments culturals no han suposat cap focus de contagi i que s’han adaptat progressivament a les diferents limitacions que se’ls han imposat per seguir oberts.

Desorientats amb tants canvis

El tancament dels cinemes, teatres i concerts es produeix quan tot just fa uns dies el sector es va veure obligat a modificar els horaris nocturns per adaptar-se al toc de queda decretat a partir de les 22 h. De fet, molts dels creadors i programadors encara estaven adaptant la seva activitat als nous horaris quan s’han vist sorpresos pel tancament.

El sector lamenta que fa només un mes el Parlament va declarar la cultura com un “bé essencial” i, en canvi, ha optat per tornar a tancar-la. Temen que el tancament no sigui només per a 15 dies i s’acabi allargant durant mesos, tal com va passar el mes de març.