Ha engegat al CCCB la cinquena edició del Brain Film Fest, el festival de cinema sobre temes relacionats amb el cervell. Ho ha fet amb la projecció de ‘Supernova’, una “road movie” protagonitzada per Colin Firth i Stanley Tucci en què aquest encarna un home diagnosticat de demència. Es projecten 13 llargmetratges, set dels quals són documentals, i 18 curtmetratges entre el 17 i el 20 de març, sempre al CCCB.

Consulta tota la programació del Brain Film Fest 2022

El festival s’enorgulleix d’haver arribat a la cinquena edició, però aspira a créixer. Ho explica així el director artístic del BFF, Albert Solé: “Estem molt pendents dels curtmetratges que opten al Premi Solé Tura, aquest any se’n van presentar 300. I encara no monitoritzem prou els llargmetratges que es fan a tot el món relacionats amb el cervell. Ens agradaria poder concedir, en el futur, un premi al millor llargmetratge.”

Alzheimer, TDAH, trastorn bipolar o casos posttraumàtics són algunes de les problemàtiques presents als films de l’edició. Però les pel·lícules no només aborden patologies del cervell. Moltes plantegen com la tecnologia està canviant els límits del que és possible amb la intel·ligència humana o artificial.