La plaça del Nord de Gràcia s'ha omplert de veïns per celebrar que els Lluïsos ja tenen edifici nou. L'espai s'ha renovat completament per dins, fent-lo més ampli, modern i accessible, però se n'ha mantingut la façana, com a patrimoni històric. ORIOL HOSTA, president dels Lluïsos de Gràcia "Estem emocionats de poder inaugurar aquest edifici que ens ha costat tanta feina. Tothom s'hi ha implicat molt perquè això sigui una realitat i avui puguem inaugurar els Lluïsos dels propers 50 anys". La reforma ha costat uns tres milions d'euros i ha estat possible gràcies als fons de l'entitat, a un préstec bancari i a subvencions com la de l'Ajuntament. Tot i això, encara queda pendent pagar 750.000 euros. Per aconseguir-los l'entitat ha engegat una campanya de recollida d'aportacions en forma de préstec entre els seus 1.200 socis. El que queda pendent ara és la remodelació de la pista de bàsquet, ja que no compleix les mesures reglamentàries i la Federació Catalana els obliga a jugar en un altre espai. La junta, però, espera resoldre-ho aviat. ORIOL HOSTA, president dels Lluïsos de Gràcia "Avui ja tenim el teatre i l'edifici, ens falta la pista, una pista que ha quedat obsoleta, antiga. Necessitem poder construir la pista i demanem l'ajut de tota l'administració, la nostra capacitat financera està exhaurida." ELOI BADIA, regidor de Gràcia "He vist que tenim la pista com un punt a l'ordre del dia i que encantat de parlar-ne." El que sí que ja està en ple funcionament és el teatre, on la setmana que ve ja començarà la temporada estable de titelles.

L’edifici s’ha renovat completament per dins, però se n’ha respectat l’antiga façana. La reforma ha costat entorn de tres milions d’euros i ha estat possible gràcies als fons de l’entitat i a subvencions com la de l’Ajuntament, que va fer una aportació de més d’un milió. Tot i així, encara queda pendent pagar 750.000 euros. Per aconseguir-los, l’entitat ha engegat una campanya de recollida d’aportacions com un préstec que s’anirà tornant en el futur.

Mentre han durat les obres, les activitats dels Lluïsos s’han traslladat a altres espais, a la mateixa plaça del Nord i a altres punts de Gràcia. Les seccions dels Lluïsos, que suma entorn de 1.200 socis, ja es van poder instal·lar i començar algunes activitats a finals de setembre.

Aquest diumenge s’ha volgut celebrar una jornada inaugural que inclou la representació al nou teatre de la peça de Shakespeare ‘El somni d’una nit d’estiu’ a càrrec de la companyia amateur de l’entitat, Sotacabina Teatre. El proper 29 de novembre els Lluïsos començaran la seva temporada estable de titelles.