El Festival Internacional de Barcelona Sant Jordi, (BCN Film Fest) ha iniciat la cinquena edició als cinemes Verdi, després que l’any passat va haver d’ajornar-se a finals de juny. Enguany recupera les dates primaverals que li són pròpies.

Amb una concurrència àvida de viure el certamen, s’ha projectat a la sessió inaugural ‘Una joven prometedora’, debut de l’actriu Emerald Fennell nominada amb cinc Oscars.

Venda d’entrades a bon rtime

En la presentació, la directora del festival, Conxita Casanovas, ha esmentat la necessitat d’adaptar-se als canvis, al·ludint a moments no especialment propicis. “No és fàcil muntar un festival com aquest en l’actual situació, però tenim un bagatge de quatre edicions i el certamen es va consolidant. Mantenim el mateix nombre de pel·lícules”, explica.

Mario Gas, president del jurat, que ha passat davant del “photocall” amb els també membres Jaume Balagueró i Laia Marull, es mostrava optimista pel bon ritme de vendes d’entrades, que auguren una bona edició. Hauran de valorar una secció oficial competitiva amb 12 títols.

Johnny Depp i Isabelle Huppert, presents al certamen

Entre aquests títols destaquen ‘El fotógrafo de Minimata’, d’Andrew Levitas, amb Johnny Depp encarnant un fotoperiodista compromès amb la denúncia d’un cas de contaminació al Japó. O ‘Mamá María’, una comèdia negra protagonitzada per Isabelle Huppert. Tant Depp com Huppert seran a Barcelona per presentar els films.