Cinc músics catalans, de cinc formacions diferents amb una proposta d'improvisacions fantasmagòrica. Ahir tot just feien el seu tercer concert i, per ara, cadascú va una mica per lliure. RAÜL FERNÁNDEZ, Oh Fantasma! "En certa manera és un projecte fantasma perquè no sabem què és, cap de nosaltres. Ningú no ho sap explicar gaire bé..." Joan Pons, líder d'El Petit de Cal Eril, aparca la guitarra, i concentra el seu esforç en un cassete multipista i una gravadora. JOAN PONS, Oh Fantasma! "La meva tasca no la tinc gaire clara quina és... Processo els sons que ells fan, els distorsiono, faig 'delays', els poso del revés amb la cinta..." Oh Fantasma no té cantant i basa tot el repertori en la música instrumental. RAÜL FERNÁNDEZ , Oh Fantasma! "Jo altres vegades que he fet improvisiacions, tenia la sensació de tenir moments buits. En els dos concerts que hem fet no m'hi he trobat, sempre hi ha algú que tira. És com molt dinàmic." Oh Fantasma! ha començat com un projecte intermitent, però la banda té al cap gravar un disc ben aviat.

Tot just feien el seu tercer concert i encara no tenen gaire clar cap a on anirà el projecte. “Volem gravar un disc, però l’agenda de tots cinc està molt atapeïda i se’ns fa difícil”, explica Raül Fernández. La nova formació acaba de començar i molts dels temes no tenen títol i encara s’han de desenvolupar. Refree reconeix que, a diferència d’altres vegades que ho havia provat, se sent còmode amb les improvisacions: “Oh Fantasma! és dinàmic, sempre hi ha algú que estira del carro quan toquem. En canvi, altres vegades, he tingut la sensació de buidor”. El líder d’El petit de Cal Eril, Joan Pons, deixa la guitarra de banda i se centra en un cassette multipista i una gravadora. La seva missió dins de la formació és distorsionar els sons que produeixen els altres músics, rebobinar-los i crear-ne una nova atmosfera.

El concert d’Oh Fantasma! s’emmarca dins de les Nits d’Estiu del CaixaForum. Durant tot el mes d’agost, cada dimecres hi ha hagut actuacions.