Sense fer gaire soroll, la companyia Planeta Impro ha fet 20 anys, 17 dels quals com a resident del Teatreneu. Segons dades de l’ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya), el seu espectacle de teatre improvisat, ‘Impro Show’, acumula dos milions i mig d’espectadors i més de 7.000 funcions. Des del 23 de desembre, es converteix en ‘Impro Show Especial Navidad’.

“La gent de fora que ens ve a veure no entén com hem aconseguit viure d’això. Fins i tot nord-americans, que són els que van inventar la fórmula, ens pregunten com ens ho hem fet”, explica el director artístic dels espectacles, Àngel Galán. Va ser el fundador de Planeta Impro, Jose Luís Adserías, actual director general de la companyia, que va anar als Estats Units a aprendre improvisació interpretativa.

Especial nadalenc i musical en preparació

‘Impro Show Especial Nadal’ segueix la mateixa estructura de l’espectacle de sempre, però amb temàtica nadalenca. “A la gent li agrada, i nosaltres sempre treballem molt amb la immediatesa d’allò que es respira al carrer”, concreta Galán. El guió s’escriu amb improvisacions dels intèrprets a partir de frases que el públic ha escrit i dipositat en un cubell. La única diferència és que els enunciats es canalitzen cap a temes nadalencs.

Molt diferent serà el muntatge que estan preparant de cara al febrer, ‘Impro Music Show’. “És arriscat, perquè hi haurà un pianista a l’escenari i nosaltres improvisarem cançons, cosa que no s’ha fet”, detalla Galán. El director però, serà Pepo Flores, amb formació musical. Felicitats Planeta Impro !