JAUME MONTSERRAT, il·lustrador "Volia ficar tot el que simbolitza per mi Barcelona no només els edificis turístics o les parts més mítiques de Barcelona si no una mica la barreja de lo bo i lo dolent de la ciutat. Barrejar icones com els castellers amb insígnies de protestes com plataforma per l'habitatge, salvem el casc antic de Sant Andreu, el barri digne del Raval." JUDY KAUFMAN, il·lustradora "Para esta exposición nos dijeron que el tema era Barcelona i quise demostrar partes de la ciudad los guiris viniendo a la ciudad en plan despedida de solteros y por otro lado un ring invisible entre los habitantes y los guiris, entre los policias y los ciclistas entre los parados y los corruptos." CHAMO SAN, il·lustrador "La meva proposta és una proposta que vincula els artistes referents de Barcelona, una mica es un homenatge amb ells, intentant barrejar el meu estil amb el seu ha quedat un retrat que jo crec que es reconeix una mica l'estil de Picasso sense ser-ho i es reconeix el meu també."

A la selecció hi ha una mica de tot: artistes barcelonins, xilens, argentins, madrilenys… tot amb una visió molt personal de la ciutat.

Emmarcats en uns panots gaudinians, els quadres de l'”sketcher” francès Lapin reflecteixen l’amor de l’artista per la ciutat. El títol de la seva sèrie ho diu tot: ‘Te quiero BCN’.

També en un homenatge, encara més directe, al terra de la ciutat, l’artista madrilenya, Carmen García Huerta, amb el suggerent títol ‘Barcelona por los suelos’, es desfà en elogis a un terra que a Barcelona té nom propi i que s’ha convertit en una icona més de la ciutat.

També mereixen una menció a part l’obra tridimensional i lumínica de Marina Esmeraldo i el seu ‘Love letters from Barcelona’ o els grafits vitalistes del tàndem barceloní i toquiota Zosen i Mina, que en el seu ‘Paradise Lost’ fan una crida d’atenció a la pèrdua de personalitat de la capital catalana.