El proper 4 de desembre, l’Illa Diagonal compleix un quart de segle de vida. Per celebrar-ho han organitzat un seguit d’activitats, com ara un espectacle de llum i foc el 4 de desembre, i comptarà amb la instal·lació escultòrica de sis peces d’Edoardo Tresoldi que ja llueixen a la coberta de l’edifici. Tresoldi és un artista reconegut internacionalment per les seves obres impressionants creades amb malla de filferro.

En aquest cas, l’artista simbolitza la relació de la persona i el lloc on viu amb unes peces de sis metres d’alt que representen figures humanes. Després de setmanes de treball en un solar contigu al centre comercial, la part més laboriosa del procés ha estat l’enlairament de les peces. En aquesta fase hi ha participat una vintena de persones, entre enginyers, producció i assistents que han regulat el trànsit al carrer de Numància, tallat de forma intermitent.

La “perfomance” escultòrica estarà a la coberta uns mesos, però després s’haurà de retirar perquè l’edifici obra de Rafael Moneo i Manuel de Solà-Morales és una finca catalogada. L’Illa Diagonal ja busca, en col·laboració amb l’artista, els espais més idonis al centre comercial per instal·lar-hi les escultures.