En Lapin és un enamorat de Barcelona i bona part de la seva obra editada reprodueix les llibretes en les quals aquest il·lustrador francès plasma diferents edificis i situacions quotidianes de la ciutat. És el que es coneix com a "sketching", un estil de dibuix ràpid que en el cas del punt de llibre dissenyat per a BTV correspon a un dels dibuixos que va fer de l'estàtua de Sant Jordi que es troba al Palau de la Generalitat. Dedicatòria com la de la il·lustradora Judit Canela. La seva producció ens connecta directament amb una creativitat desbordant i, segons confessa, molt relacionada amb les imatges que ha vist dins dels seus somnis. En el cas del dibuix creat específicament per al punt de llibre de BTV l'objectiu ha estat copsar diferents moments del Sant Jordi a la ciutat. Cada un dels llibres amagats en la gimcana Barri&Llibre que podreu fer aquest dissabte es troba ben acompanyat per un d'aquests punts de llibre.

Darrere el pseudònim de Lapin, s’amaga un apassionat del dibuix ràpid (“sketching”). Es tracta de, llibreta en mà, fer en un tres i no res dibuixos de la ciutat, normalment monuments o edificis històrics, o bé retratar situacions del dia a dia. En el cas de Lapin, els seus treballs estan editats com si fossin llibretes molt preuades i porten títols tan entregats a la causa com ‘Barcelona m’inspira’ o ‘Barcelona, Modernisme beyond Gaudí’. Són, d’alguna manera, petits tractats d’arquitectura, reproduccions preciosistes per perdre’s durant hores. Pel que fa el punt de llibre editat per a BTV per a aquest Sant Jordi, Lapin aprofita el dibuix que va fer de l’estàtua de Sant Jordi que es troba al MNAC. En tractar-se d’una il·lustració allargassada l’autor no va tenir gaires problemes per encabir el dibuix dins d’un punt de llibre.

El cas del segon punt de llibre ens porta fins a la il·lustradora Judit Canela. Es fa díficil definir-ne l’estil, alguns parlen de “naïf cosmopolita” però ella no es para gaire a analitzar la seva obra. El que queda clar, en les seves creacions, és que la seva creativitat no té aturador i que es pot trobar gairebé en qualsevol format. Canela freqüenta el llibre il·lustrat, les portades de revistes, els cartells de pel·lícules i fins i tot el paper artístic per folrar la nostra casa amb el món interior de la dibuixant barcelonina. Pel que fa l’encàrrec de BTV de dissenyar un punt de llibre per a Sant Jordi, Canela diu que no va dubtar ni un segon. Li agrada observar Barcelona i el que va fer en el seu dibuix és plasmar diferents situacions, totes carregades d’optimisme, del dia de Sant Jordi. L'”horror vacui”, aquesta por del buit, que traspua la creació fa que un es perdi, com si es tractés d’un llibre d”On es Wally?’.

Ja sigui en un estil de dibuix ràpid o bé amb una il·lustració esbojarrada, els punts de llibre de BTV es poden localitzar dins dels llibres de la gimcana Barri&Llibre però també a les llibreries, biblioteques i centres cívics.