El World Press Photo 2022 obrirà portes aquest divendres a Barcelona amb novetats. Les tradicionals temàtiques dels premis ara es converteixen en formats, a través dels quals els fotoperiodistes relaten històries impactants. N’hem triat quatre d’entre les moltes que podràs veure al CCCB fins a l’11 de desembre del 2022.

El colpidor retrat de la destrucció de l’Amazònia

Lalo de Almeida, fotoperiodista brasiler, mostra la feina de tota una dècada. El treball de documentació que l’ha dut a immortalitzar les conseqüències socials i mediambientals de la destrucció de l’Amazònia, que amb la presidència de Jair Bolsonaro ha agafat ritme de rècord. Aquestes fotografies l’han fet mereixedor del premi a millor projecte a llarg termini.

World Press Photo 2022

L’impacte de les tombes de nens indígenes al Canadà

A la paret del costat: la reconeguda com a foto de l’any, de la canadenca Amber Bracken. Mostra una imatge d’impacte al Canadà. La troballa, l’any passat, de 215 tombes de nens indígenes que van morir en escoles d’assimilació durant la colonització europea.

World Press Photo 2022

La nena que no es va tallar els cabells fins que va reobrir l’escola

El World Press Photo divideix el món en sis grans zones i es donen premis regionals en cada categoria. Per exemple, un reportatge guanyador de la zona d’Amèrica del Sud, que mostra la promesa d’una nena. No es tallaria els cabells fins que pogués tornar a l’escola, on no va poder anar per la pandèmia.

World Press Photo 2022

Històries amb imatges retocades

També s’ha obert la porta a imatges retocades, l’anomenat Format Obert, que explora noves maneres d’explicar històries. Tant és així que la guanyadora, Isadora Romero, es mostra en una pantalla.

World Press Photo 2022