XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Estic segur, però seguríssim, que l'Heribert Barrera viuria amb il·lusió el camí, la nova etapa, que estem iniciant a Catalunya, i això es possible gràcies a la lluita i la generositat de persones com Heribert Barrera. El trobem a faltar. Per això tan aviat com trobem l'espai que s'adeqüi a la rellevància de la seva figura Barcelona dedicarà un carrer o un espai a la seva memòria."

Barcelona ha concedit la Medalla d’Or de la ciutat a títol pòstum a l’expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha dit que Barcelona dedicarà un espai o carrer a la seva memòria.

L’històric dirigent d’Esquerra Repúblicana i president del Parlament de Catalunya entre 1980 i 1984, ha estat condecorat amb la Medalla d’Or de la ciutat pel seu testimoni cívic, polític i patriòtic. És la primera vegada que aquesta distinció es concedeix a títol pòstum i ha estat necessari modificar el reglament per tal de fer-ho possible. És un procés que va promoure el grup d’Unitat per Barcelona. A l’acte ha recollit la medalla la seva dona, Misericòrdia Pellicer.

La concessió de la Medalla d’Or obre les portes que Barrera posi nom a un carrer de la ciutat. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha dit que tan aviat com es trobi un espai que s’adequï i a la rellevància de la seva figura, Barcelona es dedicarà a la seva memòria, “és un acte de justícia que hem de fer amb l’Heribert Barrera”.