L’artista multidisciplinari Enric Maurí, amb més de quaranta anys d’experiència, i la comissària Gabriel Virgilio, que s’ha encarregat d’altres mostres durant aquest any atípic, s’han unit per crear l’exposició “Happy accidents”. Han seleccionat set obres de Maurí, produïdes durant aquest 2020 i que parteixen de la bogeria. D’una banda, perquè l’artista treballa barrejant elements que va trobant, converteix així el seu entorn en laboratori de creació i fa un remix absurd que no respon a cap norma. I de l’altra, perquè aquest és el fil conductor de totes les instal·lacions, el contrapunt entre la bogeria clínica i la bogeria quotidiana. El perquè les coses del dia a dia es fan d’una manera i no una altra, unes són correctes i altres incorrectes.

Una escultura de senyals de trànsit

L’obra que presideix aquesta exposició a la Galeria H2O està formada per senyals de trànsit, en forma d’escultura. Maurí es va inspirar en com d’oblidades i en desús havien quedat aquestes indicacions durant els mesos de confinament.

Una obra a quatre mans que balla entre la ciutat i el camp

Una altra de les obres està feta a quatre mans, junt amb l’artista Nathalie Rey. Han volgut retratar la situació del món rural, que ha anat perdent importància. Per això, ell s’ha encarregat de representar una feixa de l’hort amb una construcció de canyes i Rey ha fet uns blocs de ciment, amb brics. “Aquest tango a dos, que en diem, que és com ballar a la ciutat i al camp al mateix temps”, explica Maurí.

Maurí també fa creacions en vídeo

També hi ha una videoinstal·lació, creada amb vídeos i un mirall. Un homenatge a diversos moments de bogeria i horror en la cultura pop, en el nostre paisatge visual quotidià.

Aquesta mostra de creacions de Maurí, fetes amb la tècnica del remix, es podrà veure fins al 23 de desembre a l’H2O, una galeria que dona a conèixer tant a artistes joves com ja consagrats i de tots els estils.