Jordi Forcadell, Joan Bertrand, Gener Salicrú i Adrià Sivilla són The Hanfris Quartet, un conjunt de cant “a cappella”, o més exactament, de “barbershop”. “Va néixer a les barberies dels Estats Units a finals del segle XIX. La gent s’hi aplegava per cantar de forma improvisada”, explica Jordi Forcadell, tenor del quartet.

El quartet ha celebrat el desè aniversari amb un concert emmarcat en el cicle Tardes al Palau. Com les formacions on va néixer el gènere, la seva màxima és reciclar qualsevol tema popular, d’Eric Clapton a Rosalia passant per Nina Simone o Queen.

Quatre medalles d’or

The Harfis Quartet ha guanyat quatre medalles d’or en el Campionat d’Espanya de Quartets Barbershop. “Són competicions amb codis molt tancats. Hi ha normes sobre compassos i sobre la veu que ha de fer de solista. Vam arribar a ser quarts en el Campionat Europeu del 2017”.

Entre els temes que han sonat al concert, hi ha ‘Crazy little thing called love’, de Queen; ‘All shook up’, d’Elvis Presley, o ‘Titanium’, de David Guetta. Fagocitadors del vocalisme.