Les estries, els pèls, la menstruació… quants tabús existeixen al voltant del cos de la dona? Quin espai ocupen els cossos dissidents? On veiem dones grasses o transsexuals en la publicitat? Aquests i molts altres tipus de cos són els que reivindica l’artista Cinta Tort, més coneguda a les xarxes com a Zinteta.

“Habitar mi cuerpa”

En l’exposició “Habitar mi cuerpa“, es pot veure un recull de fotografies que mostren el treball de l’artista. El seu objectiu és donar veu a la manca de referents que condueixen a la frustració amb el propi cos i lluitar contra tot allò que la societat ha imposat a les dones sobre com ha de ser el seu cos.

Art i feminisme

La Cinta explica que aquest treball sorgeix d’una experiència personal. Ella és il·lustradora, però un dia va decidir pintar el seu propi cos. Això va ser un punt d’inflexió en la seva vida, ja que li va permetre començar a reconciliar-se amb una part del cos amb la qual “tenia un conflicte”. A partir d’aquest moment va adonar-se que “hi havia una necessitat col·lectiva de parlar del cos, de com el vivim” i va veure que la gent “tenia ganes de provar, experimentar i veure com vivia aquesta experiència”.

“Habitar mi cuerpa” es podrà veure fins al 22 de març al Centre Cívic el Sortidor. El seu treball, però, també es pot seguir a través d’Instagram.