(ACN) Gustavo Dudamel portarà la batuta del Liceu per segona vegada aquesta temporada, ara per dirigir l’òpera ‘Otello’ de Verdi del 27 al 31 de març i del 6 al 14 d’abril. El director reemplaça Riccardo Frizza en una producció de l’Òpera Estatal de Baviera amb direcció d’escena d’Amélie Niermeyer.

Aquest muntatge, que es va estrenar a Munic el 2018, se centra en el personatge de Desdémona, i evidencia el feminicidi i la misogínia amb ulleres del realisme modern. Segons Dudamel, el repertori de l’obra, amb Gregory Kunde, Krassimira Stoyanova i Carlos Álvarez, és un trio d’asos d’un elenc “llegendari”. El director veneçolà va debutar recentment al Liceu amb ‘Il trovatore’ en versió concert, i ara dirigeix la seva primera òpera escenificada a Espanya.

La producció d”Otello’, obligada a canviar

Les restriccions vigents en la mobilitat europea van fer impossible l’arribada del muntatge a Barcelona, previst amb la Royal Opera House des de Londres. Això va fer programar la mateixa òpera, però amb factoria de la Bayerische Staatsoper, que pot garantir l’arribada al teatre per la seva representació del 27 de març al 14 d’abril, en dues tandes de funcions.

En un moment en què la majoria de teatres a escala mundial s’han vist obligats a tancar, el Liceu treu pit i reitera “que la cultura és segura”, per les mesures i el protocol desenvolupat pel teatre.