Els desperfectes a causa de la pluja s'han fet evidents a carrers com el de Verdi o Llibertat, on ha caigut una palmera i s'han trencat alguns decorats. De seguida, però, ho han pogut arreglar. SERGI FONT, president de l'Associació de Veïns del carrer Verdi "És normal que s'estovi tot amb la pluja i, amb el pas de la gent, nosaltres que tenim molts arbres, es desfacin... és complicat. Avui intentarem solucionar-ho perquè no volem que estigui així el carrer el segon dia." BERNAT GIL, president de l'Associació de Veïns del carrer de la Llibertat "Degut a la pluja, les coses més delicades s'han estovat i s'han trencat. Hi ha coses no tan delicades que també s'han mullat i llavors, en passar la gent i tocar una mica, de seguida també es trenquen. Ho hem notat una mica, sí, pel tipus de guarniment que fem nosaltres." Tots els carrers han tingut algun desperfecte pel temps, a més en un dia clau per al concurs de carrers guarnits. CARLA CARBONELL, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia "El principal problema ha estat la pluja i ha plogut el pitjor dia que podia ploure, perquè és el dia que passeja el jurat del guarniment i és veritat que alguns carrers van quedar bastant malmesos, Tordera va perdre... el van haver de tallar una estona per la tarda perquè va perdre part del guarniment." Alguns carrers, a més, han hagut de sumar aquests desperfectes als causats per accions vandàliques. És el cas del carrer de Camprodon, on fins i tot es plantegen deixar de participar al concurs. ANTONI MOYA, president de l'Associació de Veïns del carrer de Camprodon "És una feinada que tenim aquí molt gran perquè vinguin quatre 'gamberros' que et destrossin el carrer. Jo això no ho aguanto i, com que no ho aguanto, m'ho estic replantejant, el no fer més festa major." Al carrer de la Perla, per exemple, a més d'haver-se arrencat alguns arbres de cartró i haver-se endut algunes figures, han fet malbé el material del bar. Tot i això la festa no s'atura i demà se sabrà quins són els carrers premiats.

L’entrada al túnel del terror ple de zombies en què s’ha convertit el carrer del Progrés per aquestes festes és encara una mica més tètrica, ara que la pluja n’ha destenyit algunes parts i figures.

Al carrer de la Llibertat, diversos personatges de la recreació de la Gràcia de 1714 han perdut les mans, els braços o tenen els vestits esguerrats. Són destrosses produïdes tant per l’aigua com per algun brètol descontrolat, tot i que des de la comissió de festes del carrer asseguren que la culpable és sobretot la pluja.

El carrer de Tordera també va perdre ahir una part del guarniment, fet de paper o cartró. Tal com subratlla la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, “ha plogut el pitjor dia que podia ploure, perquè és el dia que passeja el jurat del guarniment i és veritat que alguns carrers van quedar bastant malmesos”. Carbonell assegura, però, que el jurat tindrà en compte aquestes circumstàncies a l’hora de valorar cada guarniment. Sobretot els problemes amb la il·luminació, perquè la pluja també va deixar ahir a les fosques més d’un carrer per manca de subministrament elèctric.

Més emprenyats estan al carrer de Camprodon, on els vàndals més que la pluja són els que han destrossat bona part de la decoració que havia convertit el carrer en una bolera. Estructures caigudes, bitlles que han desaparegut i fins i tot un dels dos jugadors gegants que hi havien posat, decapitat. Els responsables d’aquest guarniment es plantegen fins i tot deixar de participar al concurs.