Segons dades de la Guàrdia Urbana, el dia de Sant Jordi es mouen pel centre de la ciutat entre 1,2 i 1,5 milions de persones.  Per aquest motiu, la presidenta del Gremi de Llibreters, M. Carme Ferrer, considera que la incorporació del carrer del Consell de Cent com a nou espai de la festa de Sant Jordi ajudarà a esponjar una zona on aquest dia “ja no hi pot passar més gent”. “És un primer pas molt important”, afirma Ferrer, que permet formar un “quadrant de passeig” entre les dues vies que concentren la majoria de parades, el passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya, i que es tanca per l’avinguda Diagonal per la part de dalt. De fet, el gremi proposa incrementar aquests espais de connexió cap a Gràcia que, a més, és on hi ha més llibreries de tota la ciutat.

Un Sant Jordi carregat de política, de thriller i de feminisme

El Gremi de Llibreters assegura que el dia de Sant Jordi es venen llibres de tot tipus i que, de fet, els 10 més venuts només representen entre un 4 i un 5 % de les vendes totals d’aquest dia. Aquest any, però, a les llibreries es podran trobar sobretot llibres relacionats amb el context polític que viu Catalunya i també molta novel·la negra i thriller. A més, els llibreters també apunten com a tendència els llibres relacionats amb el feminisme, tant pel que fa a l’assaig com la novel·la, especialment arran de la mobilització del dia de la dona d’aquest any.

Un Sant Jordi cada cop més internacional

Actualment la diada de Sant Jordi se celebra a 25 països i 150 ciutats de tot el món. La intenció del Gremi de Llibreters és aprofitar encara més aquesta diada per projectar la imatge de Catalunya a l’exterior. Per això, s’han programat diverses accions com una trobada el mateix 23 d’abril a la Casa de les Punxes entre periodistes locals i una vintena de periodistes de mitjans internacionals perquè interactuïn i visquin la jornada també des del carrer. Una altra de les iniciatives és un concurs d’aparadors relacionats amb Sant Jordi que el gremi promourà a les llibreries d’arreu d’Europa.