RAMON SIMÓ, director del Grec "És un gran muntatge, un gran esforç, un grandíssim repartiment, és realment intentar celebrar aquest quarantè aniversari posant en escena un gran espectacle i un gran format que tant ens costa darrerament poder veure en els nostres escenaris."

El programa de la 40a edició del Festival de Barcelona inclou un estiu amb més espectacles teatrals i de dansa, música i circ, i com a novetat, una extensa oferta d’activitats paral·leles adreçades tant a professionals com al públic general. A més, per celebrar els 40 anys ofereix actuacions gratuïtes que començaran el 30 de juny amb l’Orquestra Plateria, que també compleix 40 anys i donarà el tret de sortida del festival a la plaça de Margarita Xirgu. En aquesta línia i a la mateixa plaça, el programa ofereix altres espectacles de franc com la instal·lació de Jordi Galí ‘Maibaum’; l’actuació de La Central del Circ (7 i 8 de juliol); l’obra de dansa ‘La partida’ (21 i 22 de juliol) i l’actuació de Chico Trujillo i Sense Sal (31 de juliol).

El Grec arrencarà amb ‘Les bruixes de Salem’, d’Arthur Miller, en una adaptació traduïda al català per Eduardo Mendoza i sota la direcció d’Andrés Lima. Pel director del festival, Ramon Simó, la finalitat és “celebrar aquest quarantè aniversari posant en escena un gran espectacle i un gran format que tant costa poder veure darrerement als escenaris.”

Pel que fa a la programació convencional, el Grec 2016 acollirà dos espectacles de dansa a càrrec de Rami Be’er amb Kibbutz Contemporary Dance Company i Alonzo King Lines Ballet. La música serà protagonista tant al Teatre Grec (Estrella Morente, Mayte Martín, Benjamin Clementine, Jorge Drexler, Benjamin Clementine, Myles Sanko i Manel) com als diferents locals que acullen formats i estils molt variats (el Mercat de les Flors, la sala BARTS, el Centre Artesà Tradicionarius, el jazz al Jamboree i al Harlem, el folk i el soul a la sala Hiroshima), sense oblidar els concerts de petit format als Jardins del Grec amb bandes i artistes emergents de l’escena musical catalana. En aquests espais destaquen concerts com els d’Steve Vai, entre molts d’altres.

Per quart any consecutiu, el Mini Grec oferirà sis propostes de teatre, dansa i teatre d’objectes per als més petits i es farà una festa prèvia, el 26 de juny, per donar a conèixer tots els espectacles. Aquest dimarts ja s’han posat a la venda les entrades d’una part dels espectacles. El pressupost total és de tres milions d’euros i s’hi suma una aportació extra de 150.000 euros per part de l’Ajuntament amb motiu de la celebració del 40è aniversari.