El festival Barcelona Dibuixa és una proposta de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i del Museu Picasso que enguany celebra la seva 10a edició. Això sí, s’ha hagut d’adaptar al context actual. La reserva prèvia per accedir als tallers és imprescindible, l’ús de mascareta és obligatori i la desinfecció dels espais és constant.

Des de les 11 i fins les 19 h, al Museu Picasso i a altres espais de la ciutat, grans i petits exploren les possibilitats que ofereixen el llapis i el paper. En total són 36 tallers gratuïts, en format presencial i virtual, a càrrec de més de 30 artistes, arquitectes, dissenyadors i il·lustradors que expliquen com fer, per exemple, un rotoscopi o televisions amb caixes de cartró, ceres i colors.

Crear junts per generar optimisme i plaer

Els organitzadors del festival celebren que, en un moment en què l’activitat social està tan restringida per la crisi del coronavirus, s’hagi pogut dur a terme el festival. Per a la cap del departament d’educació i Activitats del Museu Picasso, Anna Guarro, aquesta ocasió és una oportunitat de “gaudir del fet de crear junts” ja que és molt important per a la ciutadania. “Aporta normalitat, optimisme i plaer”, ha afegit.

Pel que fa a l’assistència, el director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB, Carles Vicente, assegura que la preinscripció al festival ha estat molt alta, “propera al 85 %”. Donades les circumstàncies, diu, “és un èxit com cada any ha sigut”.