El recinte de la Fabra i Coats acull aquest cap de setmana la sisena edició del Dau Barcelona, el festival dedicat als jocs de taula que organitza l’ICUB. Una cita amb més de 200 taules plenes de jocs per aprendre a jugar i descobrir les últimes novetats. Tothom que s’acosti fins al recinte podrà participar en tornejos, macropartides i competicions per a tots els gustos i edats. Alhora també podrà assistir a tallers i conferències. L’accés és lliure i gratuït i l’oferta de jocs molt variada. En el primer dia d’aquesta edició del Gran Dau, el volum d’assistents ha obligat a controlar el flux de visitants i tancar temporalment les entrades.

Aquest cap de setmana més de 41 editorials participen en el Gran Dau, presentant les seves últimes propostes. Hi ha espais dedicats als jocs infantils, però també als més populars i tradicionals, així com a jocs de simulació històrics, de rol, de cartes i de miniatures. També s’ofereixen activitats dirigides a jugadors especialitats i per als creadors de jocs.

La planta baixa de la Fabra i Coats disposa de 200 taules habilitades per jugar, amb un monitor cadascuna que explica com es juga a cada joc i ajuda els grups en cas de necessitar-ho. Aquest dissabte ha estat tot un èxit i fins i tot s’ha hagut de tancar l’accés al recinte algunes estones perquè estava l’aforament complet. Els organitzadors preveuen superar els 20.000 jugadors de la passada edició. De moment, es mostren molt contents en aquest primer dia del Gran Dau. Consideren que aquesta edició del festival consolida el certamen com a referent en el món del joc, tant a Barcelona com a Europa.

A més, aquest dissabte al vespre es lliuraran els premis Dau al Sant Andreu Teatre. Allà es guardonarà una personalitat que ha dedicat la seva vida els jocs, el millor autor de l’any i el millor autor novell.