XAVIER BALLAST, director de l'Open Walls Conference "S'ha anat consolidant. Evidentment, disposar d'un espai com aquest et permet vestir el festival, et permet tenir un lloc on la gent pugui venir, tenir un punt de referència. Fins ara era un festival molt deslocalitzat. Concretament, el debat aquest any és sobre la conservació o no de l'art urbà, que normalment s'ha considerat com a efímer, però que cada vegada genera més interés i que per tant, comença a haver-hi debat. I comença a haver-hi interés de part dels galeristes, d'institucions per la conservació d'algunes de les seves peces."

La visita a la Nau Bostik aquest cap de setmana permet gaudir alhora de l’oferta gastronòmica de l’Eat Street i l’art urbà de l’Open Walls Conference. Al matí, els més petits han pogut crear petits robots capaços de dibuixar per si sols. A la tarda s’ha fet un taller de construcció de drons que pinten grafits, tot i que a la demostració pràctica sobre la paret ha fallat l’esprai.

Unlock és la primera fira editorial especialitzada en grafits i art urbà d’arreu del món. Impulsada per l’artista i investigador madrileny Javier Abarca, fundador del web Urbanario, Unlock és un aparador de suport a la creixent escena editorial especialitzada en aquestes arts. Aquest dissabte, l’alemany Ulrich Blanchè hi ha presentat el primer estudi acadèmic sobre el popular artista anglès Banksy i la grafitera britànica Syrup -a més de pintar una de les parets de la Nau Bostik- ha parlat del seu llibre ‘All City Queens’, que reuneix el treball de les dones grafiteres més famoses i respectades.

Aquesta quarta edició de l’Open Walls Conference va arrencar dijous amb diversos debats al CCCB sobre una de les qüestions més discutides dins l’escena actual: és ètic arrencar l’art urbà del carrer per conservar-lo en un museu? Aquest cap de setmana, els organitzadors del festival també han convidat set artistes més de renom a fer intervencions en diferents murs de la Bostik: Sheone, Roc Blackblock, Fasim, Dumar NovYork i Muretz.

A més, com en les anteriors edicions, s’ha fet una convocatòria oberta perquè qualsevol persona pugui pintar a través de la xarxa de murs legals Openwalls.info. Aquest any, el festival ha tingut com a activitat prèvia la intervenció mural més gran feta mai a Barcelona: la que el barceloní Sixe Paredes va dur a terme entre el 3 i el 9 d’octubre al número 424 del carrer de Lepant.