Els murs del parc de les Tres Xemeneies són tota una icona per als amants de l'"street art", i avui, encara més amb aquesta "graffity jam". És a dir, una exhibició d'artistes urbans. OWEN, organitzador Graffiti "El nostre objectiu principal és mostrar a la gent l'art, l'art urbà, perquè la gent es conciencïi una mica del fet que hi ha gent de molt nivell i aprofitar sempre aquest espai per muntar aquesta festa i compartir-ho amb tot el barri." Alguns d'aquests grafiters denuncien, però, que tot i que avui poden fer esclatar el seu art tant com vulguin normalment se senten perseguits per la seva afició. De fet, fer una pintada al carrer pot arribar a suposar fins a 3.000 euros de multa. PAKO, grafiter "Que limpies lo que has pintado y poca cosa más, pero te pueden llevar detenido, como si fueras un delincuente, es que es increíble...¡Es así!" No tot l'art es troba amagat en un museu o en una sala d'exposicions. Activitats com aquesta reivindiquen l'ús d'un espai públic embellit per una juventut amb potencial que té molt a oferir a la ciutat. ANDREU "El que em crida l'atenció dels grafitis és que la gent pot expressar moltes coses i solament pintant." A la jornada no hi ha faltat una de les companyes habituals del grafits: la música rap, que ha marcat el ritme de la primera edició d'aquest festival.

Una de les activitats que han donat el tret de sortida a la Festa Major del Poble-sec ha estat el Graffiti Jam al parc de les tres Xemeneies. Els participants hi han pintat una sèrie de murals plens de color per fer visible un art de carrer que intenta trobar el seu lloc a la ciutat.

Els murs del Parc de les Tres Xemeneies dels jardins Walter Benjamin s’han omplert de colors sorgits d’una llauna d’aerosol i per descomptat, de la creativitat d’alguns dels artistes urbans més referencials del país.

Entre ells es troba l’Owen, que ha organitzat l’esdeveniment conjuntament amb l’Ajuntament i una sèrie d’entitats, en un paratge emblemàtic per als amants de l’art de carrer.

Alguns d’aquests grafiters denuncien, però, que tot i que avui poden realitzar allò que més els agrada fer, normalment se senten perseguits. Avui dia, fer una pintada al carrer pot arribar a suposar fins a 3.000 euros de multa.

A la jornada no hi ha faltat una de les companyes habituals del grafits: la música rap, que ha marcat el ritme de la primera edició del festival Graffiti Jam 3xemeneies.

En aquest moviment underground també hi ha espai, fins i tot, per als més petits, potser la següent generació d’artistes urbans.