Tornen les festes de Gràcia. Ho fan, això sí, amb restriccions per la pandèmia. La cita recupera la presencialitat després que l’any passat es van celebrar en format virtual. El pregó de Jordi Cuixart ha donat el tret de sortida a les festes, que s’allargaran fins al 21 d’agost.

21 carrers guarnits i activitats amb aforament limitat i reserva prèvia

Aquest any hi ha 21 carrers amb guarniments “aeris” per no obstaculitzar el pas de persones pel carrer. Cada carrer o plaça només pot acollir tres activitats diàries com a màxim, amb aforament limitat i amb reserva prèvia, que hauran d’acabar com a molt tard a les 0.30 h per complir amb el toc de queda.

Si bé no hi haurà concurs de carrers guarnits, sí que n’hi ha de balcons, portalades i comerços decorats amb una participació elevada, segons els organitzadors.

Espais de programació unitària

Les activitats també es redueixen de forma destacada respecte a una edició normal i se centralitzen en tres espais que de programació unitària que, segons l’Ajuntament de Barcelona, esdevenen zones àmplies i segures on es poden garantir les distàncies entre persones durant les actuacions culturals. Aquests espais es troben a:

  • la plaça d’en Joanic
  • el carrer Pi i Margall, entre Sant Lluís i Joaquim Ruyra
  • el carrer de Bailèn, entre Sant Antoni Maria Claret i Indústria

El pregó, a càrrec de Jordi Cuixart

Aquest any, el pregó que ha donat el tret de sortida a les festes de Gràcia ha estat a càrrec de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural i veí del barri. En el seu discurs, Cuixart ha criticat que “no hi haurà una festa major fins que no tornin els nostres exiliats”. Els grups municipals del PP i Barcelona pel Canvi han mostrat el seu rebuig al fet que Cuixart hagi estat el pregoner.