La Fundació de la Festa Major de Gràcia treballa en el disseny les Festes de Gràcia 2020 per poder-les mantenir en les dates habituals, és a dir, la tercera setmana d’agost, del 15 al 21. Conscients de les preocupacions dels veïns arran del coronavirus, la fundació ha recollit totes les inquietuds dels carrers del barri per desenvolupar un pla, consensuat amb l’Ajuntament, que permeti fer compatible la festa major amb unes mesures sanitàries adients.

Guarniments sí, però simbòlics

Les Comissions de la Festa Major de Gràcia estan a favor de celebrar-la, però amb prudència. Alguns veïns que han patit la pandèmia de prop estan baixos d’ànims i, d’altres, temen les aglomeracions que es repeteixen cada any. Per això, des de la Fundació i des de les comissions treballaran per garantir les mesures de seguretat. Hi ha comissions que ja comencen a cavil·lar com poder fer les activitats, per exemple, el Sebastián Jara, del carrer del Perill: “Controlarem l’aforament i desenvoluparem activitats amb cita prèvia”.

L’altra incògnita és saber què passarà amb els guarniments, sens dubte, els protagonistes de la festa. Les comissions no estan a temps de fer els muntatges d’altres anys, ja que han estat mesos sense poder treballar i, a més, encara són reticents a reunir-se per treballar en grup. Per això, aposten per fer guarniments més discrets. A més, principalment decoraran el sostre del carrer i els balcons, així no reduiran l’espai de pas als vianants i serà més fàcil mantenir-hi la distància social.

Protecció Civil i Salut tindran l’última paraula

El Departament de Salut, juntament amb Protecció Civil, avaluaran el pla per donar permís o no per tirar endavant la festa major. La presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, afirma que preveuen rebre el document validat i modificat, si s’escau, la primera setmana de juny. Serà a partir de la segona setmana de juny, quan la directiva de la festa major es reunirà amb els carrers del barri, per començar a escalfar motors de cara a la festa major del barri.