La Federació de Colles de Sant Medir, amb el suport de les Colles de Cultura Popular de la Vila, han estat els encarregats d’animar la festa del pregó de Sant Medir, que anuncia la gran celebració del proper 3 de març.

Aquest diumenge, cap a les 11 h, els banderers de les colles s’han trobat a la plaça de Trilla, on es troba el monument a les Colles de Sant Medir, i hi han fet la tradicional ofrena floral. Tot seguit, ha començat la cercavila, encapçalada pels banderers acompanyats de tres gegants, dos nens amb capgrossos i grups de timbalers i de bastoners. Els trabucaires també han disparat les seves armes a l’aire. Tots plegats han fet un petit recorregut des de la plaça de Trilla fins a la de la Vila de Gràcia.

La jornada festiva ha continuat durant tot el matí a la plaça de la Vila amb tallers de manualitats, actuacions dels bastoners i ball de gegants. Més de mig miler de persones, la majoria famílies amb nens, han celebrat la festa del pregó de Sant Medir. La plaça es veia plena d’activitats i de públic. Les famílies han hagut de fer cua perquè els nens poguessin tocar els cavalls.

La festa es clou, per avui, amb la lectura del pregó al balcó de la seu del Districte de Gràcia. Els pregoners d’aquest any són l’equip del programa radiofònic ‘La primera pedra’, de RAC1.