El servei de continguts panoràmics de Google Maps ha actualitzat les imatges de l’interior del Zoo de Barcelona i ofereix a partir d’aquest dijous un recorregut virtual pel principals camins del parc. La tecnologia utilitzada s’anomena trekker i consisteix en una motxilla que porten els tècnics de Google a l’esquena amb una càmera equipada amb 15 lents que fan instantànies en 360 graus cada 2,5 segons. Aquesta tècnica permet arribar a racons on els seus cotxes no poden.

A més, les imatges enregistrades també es poden veure en format de realitat virtual amb un smartphone i les ulleres de realitat virtual Google Cardboard.

El nou enregistrament del Zoo actualitza les imatges publicades l’abril del 2011, quan per primera vegada els operaris de Google van recórrer l’interior de les instal·lacions del parc. Aquesta iniciativa neix de la col·laboració entre el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya i l’empresa nord-americana Google, que té com a objectiu permetre de fer visites virtuals als principals atractius turístics, culturals i arquitectònics del país.