Vint models amb discapacitats provinents de diverses entitats de Barcelona han desfilat amb roba adaptada de tres firmes especialitzades que han participat desinteressadament en aquest acte pioner. Tots ells van haver de passar un càsting, que va tenir molts interessats. L’esdeveniment vol que les persones que tenen algun tipus de discapacitat tinguin visibilitat dins del món de la moda i ha tingut molt bona acollida: les 200 entrades es van exhaurir dos dies abans.

El projecte ha nascut de la proposta de l’Ana i la Nerea, dues estudiants emprenedores que han pogut organitzar la desfilada de roba adaptada amb el suport de la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral (FCPC) i la firma de moda especial Tribus. Una d’aquestes estudiants va voler posar remei als problemes de la seva germana discapacitada per trobar roba adequada.

L’acte ha rebut el suport desinteressat de voluntaris, entitats i empreses relacionades amb la moda com Llongueras, Flaqué Group, assistents personals, músics, fotògrafs, etc. Fins i tot, l’escriptor barceloní Màrius Serra ha volgut mostrar el seu suport a l’acte i ha manifestat que els protagonistes d’aquesta passarel·la “són models molt diferents, però ara no ens fixarem en el ‘dis’ de discapacitat, sinó en la paraula que ve al darrere: capacitat”.

El Barcelona Fashion Day, a més de donar suport a les persones amb discapacitat, pretén promocionar les petites empreses catalanes que aposten per oferir serveis i productes destinats a aquest col·lectiu.