L’espai de gastronomia japonesa del XXII Saló del Manga tindrà el “wagashi” o rebosteria japonesa com a estrella. En destacaran els tallers de cuina, coordinats pel cuiner Roger Ortuño, i que inclouran diverses sessions dedicades als dolços japonesos. El famós dorayaki, pastisset tradicional del Japó, tindrà una presència destacada i el mestre pastisser Takuya Taniguchi, de la pastisseria Usagiya de Tòquio, realitzarà diversos tallers per elaborar-ne.

Els dorayakis es van fer mundialment populars gràcies a l’afició del personatge de dibuixos animats Doraemon a berenar aquests pastissets. Estan fets amb dos bescuits de forma rodona i farcits d’anko, una pasta dolça de mongeta azuki.

La prestigiosa pastisseria Usagiya s’ha convertit en un lloc al qual acudeixen cada any en peregrinació milers de fans d’aquests pastissets, ja que utilitzen una recepta que roman inalterable des de 1927.

La propera edició del Saló del Manga se celebrarà del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre, al recinte firal de Montjuïc.