Gais cínics, polienamorats soviètics, lèsbiques apassionades i heterosexuals romàntics. Diferents punts de vista que giren entorn d'un mateix tema: l'amor. Aquesta és la temàtica escollida en la nova edició del Gandules, el cicle de cinema a l'aire lliure del CCCB, que torna un any més a les nits d'agost a la ciutat. NACHO MORENO, programador del Gandules'15 "Buscábamos películas que no sólo se centraran en la monogamia, sinó que exploraran otras formas de relacionarse como es el poliamor. Entonces sí que se ha buscado de manera muy activa películas diferentes donde la presencia de mujeres protagonistas fuera importante." ANA LUISA MEDEIROS "Es perfecto porque ver pelis en el verano se cansa mucho, estamos en casa y nos sentimos agobiados, y aquí no. Podemos ver las pelis y sentirnos bien." ANDREU BELZUNCE "Tenia molt bon record dels agosts que m'havia quedat aquí i sempre he descobert pelis molt interessants aquí." La pel·lícula russa 'Llit i sofà', d'Abram Room, ha donat el tret de sortida a l'edició d'enguany. Un film mut sobre la història de poliamor entre tres amics rodada al Moscou de principis del segle XX. I per donar-hi un punt diferencial, la música, en directe. DANIEL PITARCH, músic "És com la manera que es va fer durant els primers 30 anys. No és tan habitual, la gràcia també és que és un espectacle diferent, híbrid. No és una pel·lícula ni un concert sinó que és una pel·lícula amb música en directe." Durant tres setmanes, fins al 21 d'agost, es podran veure nou pel·lícules. Totes en versió original i amb entrada gratuïta.

En aquesta catorzena edició del Gandules s’hi podran veure nou pel·lícules: ‘Noies d’uniforme’, ‘Obsessió’, ‘La llei del més fort’, ‘Gloria’, ‘Ain’t no tomorrows’, ‘Weekend’, ‘But I’m a cheerleader’ i ‘Paradís: amor’.

El film mut ‘Llit i sofà’, d’Abram Room, ha estat l’escollit per iniciar el cicle. Tracta sobre la història de poliamor entre tres amics rodada al Moscou de principis del segle XX. Els organitzadors han volgut donar-hi un valor afegit amb la banda sonora tocada en directe.