Han seleccionat grans obres d'art per assistir a un dels esdeveniments artístics de referència al món. Ara cal protegir les peces perquè arribin en perfectes condicions a Madrid. Per a les galeries assistir a ARCO és una gran oportunitat... tot i la crisi. CARLES TACHÉ, galerista "Sempre ha anat molt bé ARCO, sempre ha estat un punt de trobada de primer ordre i anem amb la il·lusió que sigui un bon arco. I almenys portem les obres suficientment importants perquè això es materialitzi positivament." Tot i així, el desembre passat vuit galeristes de Barcelona van decidir donar-se de baixa de la fira perquè no estaven d'acord amb el plantejament i, entre altres motius, amb qüestions econòmiques com per exemple l'elevat preu dels estands. Després de parlar-ne van arribar a un acord amb l'organització. GABRIELA MORAGAS, directora de la galeria Àngels Barcelona "Volem que serveixi com una fórmula per replantejar-se i actualitzar el model d'ARCO, que ells ja ho estan fent. De fet aquest any ja hi haurà algunes modificiacions. En definitiva ha sigut un procés realment constructiu on a partir d'ara també se'ns escoltarà més." CARLES TACHÉ, galerista "Una segona oportunitat sempre és bo, perquè a vegades pot semblar que era una boicot, i no ho era." Només una galeria d'art de Barcelona, Estrany de la Mota, manté la posició de no assistir a la fira. La resta confien que les vendes que es puguin fer en l'àmbit internacional compensin la pujada de l'IVA que s'ha aplicat al sector.

Les galeries d’art contemporani que assistiran a ARCO ja fa setmanes que preparen el viatge des que van arribar a un acord amb l’organització. Els galeristes valoren positivament la trobada en què van poder dialogar amb el director de la fira internacional.

Carles Taché, que va obrir la galeria que porta el seu nom als anys 80 a Barcelona, ha estat membre del Comitè Organitzador d’ARCO en diverses edicions del certamen. Per això assegura que després d’haver-hi participat més de vint anys, “se sent part de la fira”, i per això creu que “s’havia de donar una segona oportunitat per arribar a un acord”.

La directora de la Galeria dels Àngels, Gabriela Moragas, també s’ha mostrat optimista pel que fa els contactes que han tingut amb els organitzadors. Diu però, que ARCO té molta feina a fer, ja que “té el mateix format des de fa molts anys i s’ha de modernitzar el concepte d’ARCO.” També ha afegit que “ha estat una oportunitat perquè les galeries de Barcelona hagin posat en comú les seves preocupacions”.

Pel que fa els preparatius, tots ells fa setmanes que treballen en la selecció de les peces que els representaran a ARCO. Per això destaquen la qualitat de les obres d’art que s’hi emporten. Aquest cap de setmana la majoria ja han emprès el viatge per carretera de més de 600 quilòmetres cap a Madrid.