La galeria Víctor Lope ha inaugurat l’exposició “Sis històries i un color”, que es podrà veure del 19 de desembre a l’1 de febrer. Hi ha obra de sis artistes que, tot i emprar llenguatges i tècniques molt diferents, han fet servir, fonamentalment, el blanc i el negre.

En el camp de la fotografia el blanc i negre no ha deixat mai de tenir adeptes, però la Víctor Lope ens mostra que també d’altres tècniques i disciplines aposten per tots els matisos dels grisos. De fotografia a l’exposició en destaca el treball de l’escocès Alastair Whitton, amb una sèrie d’imatges (‘A foreign land’) sobre Ciutat del Cap que conviden a reflexionar sobre el pas del temps i les petjades que deixa en el territori.

Tècniques diverses

De Frank Plant s’exposa una de les seves escultures en ferro forjat que, des de la distància sembla un dibuix. També sembla un dibuix però no ho és aquesta peça de Max Gärtner, part d’una sèrie que neix de creences animistes. Una gran serp simbolitza l’eterna lluita entre llums i ombres, el bé i el mal. La peça està feta amb paper retallat i pintat, tot i que sembla metall. La subjecció en el fons negre amb unes agulles crea impressions volumètriques segons des d’on es mira la peça.

De Concha Martínez Barreto es poden veure tres peces de la seva sèrie ‘Estratos’, un treball sobre la memòria individual i col·lectiva. Finalment hi ha una sèrie de pintures de Mariajosé Gallardo, artista recentment incorporada a la cartera d’artistes de la Víctor Lope.