Les ciutats són com un organisme viu. Em fascina la modificació del teixit d’aquest organisme”. Són les paraules de Manolo Laguillo. La transformació de les ciutats és la temàtica que ha fascinat el fotògraf des que va començar la seva trajectòria professional. El desordre i les moltes cares d’una ciutat l’han fet viatjar arreu amb la càmera per captar l’essència urbana com a producció artística. Barcelona, la seva ciutat de residència, i Madrid, la seva ciutat de naixement, han protagonitzat bona part de la seva obra, que combina el documentalisme i la subjectivitat poètica.

Els barris de la franja del Besòs

L’any passat el Col·legi d’Arquitectes de Barcelona li va encarregar que immortalitzés l’aspecte dels barris propers a la franja del Besòs. De la setantena de fotos que va lliurar s’han escollit 15 imatges que, ampliades a tres metres d’alt per quatre i mig d’ample, es troben situades al Parc Fluvial del Besòs.

Una documentació subjectiva

Manolo Laguillo explica que el que intenta és que “allò que a mi em sembla interessant coincideixi amb l’interès de molta gent. El que les persones pensen al voltant de la vida en comú, la vida dels barris o els serveis”.

40 anys de trajectòria

El novembre del 1977 Manolo Laguillo va exposar per primera vegada a la Galeria Spectrum/Canon de Barcelona, desapareguda fa anys. Per celebrar que fa quatre dècades que es va donar a conèixer al panorama artístic, la galeria Juan Naranjo ha volgut fer-li un homenatge amb aquesta exposició.

La vintena de fotografies que s’exposen fins al 7 de setembre són un petit tast del treball de Laguillo, que continua plenament en actiu.

Manolo Laguillo, el catedràtic que mira cap a l’estret de Gibraltar

El fotògraf, nascut l’any 1953, és catedràtic de fotografia a la Facultat de Belles Arts. La seva trajectòria professional com a fotògraf continua ben activa. Passat l’estiu farà un reportatge sobre les ciutats de l’estret de Gibraltar: Algesires i Tarifa a una banda, Ceuta i Tànger a l’altra.