JOAN DE MUGA, fundador de la Galeria Joan Prats "Mai fem una exposició d'un artista i ens n'oblidem. El que fem és seguir-lo, tenim una trajectòria comuna a l'artista i intentem que arribi al més lluny possible."

L’any 1976 naixia, impulsada per Joan de Muga, la Galeria Joan Prats. Avui arriba als 40 anys consolidada com a galeria impulsora d’artistes catalans Joan Hernández Pijuan, però que també ha portat a la ciutat referents mundials com Henry Moore, Calder o Max Ernst.

La Galeria Joan Prats ha estat pionera des que va arrencar el 23 de març de 1976, com a promotora del talent local i l’aposta també per artistes consolidats. Avui han celebrat el 40è aniversari amb una festa en què han participat artistes que hi han crescut, com Perejaume, Alicia Kopf o Lola Lasurt.

La galeria va néixer com a espai compromès a difondre i facilitar els diferents llenguatges artístics més innovadors. I des d’un inici ha participat a les fires més importants com Arco, Art Basel i Art Basel-Miami Beach. Com explica el seu impulsor, Joan de Muga,  ja va sorgir amb l’objectiu d’acompanyar els artistes i “no només exposar les seves obres, sinó ser també un espai de creació.”

Un esperit que han intentat mantenir en els últims 40 anys en què han apostat per “fer un seguiment de l’artista, una trajectòria comuna perquè arribi al més lluny possible.” Un exemple n’és Joan Hernández Pijuan, l’artista protagonista d’aquest aniversari i de l’exposció actual. Amb ell van treballar durant més de 28 anys, fins que va morir l’any 2007. En aquests anys també ha muntat retrospectives d’artistes internacionals consolidats com Cristo, Henry Moore, Guinovart o Calder.