El Teatre Coliseum ha acollit la festa Catalunya Aixeca el Teló, que dona la benvinguda a una nova temporada de les arts escèniques.

El sector espera que sigui millor que la de 2017-2018, durant la qual els teatres catalans van perdre 187.000 espectadors. En part perquè hi va haver menys espectacles, però també, segons l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, per la situació política que va viure el país la tardor de l’any passat.

La gala, molt pensada per a televisió i conduïda per Guillem Albà, ha inclòs actuacions musicals (Manolo García, la Balkan Paradise Orchestra o l’Orquestra Marabunta) i gags audiovisuals preenregistrats. També l’entrega d’uns premis nous. L’Associació d’Empreses de Teatre, organitzadora de la gala Catalunya Aixeca el Teló, institueix els Premis Catalunya de Teatre, que volen ser complementaris als de la crítica i als Butaca, i que són honorífics. Sílvia Munt, no present, ha merescut el guardó a la trajectòria professional, mentre que Daniel Martínez, president de Focus, ha rebut el premi a la trajectòria empresarial. El teatre Kursaal de Manresa ha rebut el premi a la sala de teatre públic i el Maldà, a la sala de teatre privat, i una sala encara més petita i amb un any escàs de vida, el Teatre de la Gleva, ha estat guardonada com a projecte artístic prometedor.