El Gran Teatre del Liceu ha celebrat el 175è aniversari amb una gran gala. Tot i que la fita és el dia 4 d’abril, l’acte s’ha celebrat la vigília de l’efemèride, diumenge, dia 3, a les 18 h. En l’espectacle hi han participat algunes de les veus més cèlebres del món operístic com ara Sondra Radvanovsky, Lisette Oropesa, Iréne Theorin, Ludovic Tézier o Joseph Calleja, com a representants internacionals.

Es tracta, segons diuen, d’una “funció única i irrepetible” al Liceu que també ha tingut representació nacional amb Marta Mathéu, Manel Esteve o Manuel Fuentes. La gala s’ha enregistrat i es podrà veure a través de la plataforma Liceu+ a partir del 3 maig.

Els floristes de la Rambla han engalanat amb flors l’accés i el vestíbul del teatre

Concert previ dels músics de l’orquestra del Liceu

Per tal d’obrir aquesta celebració a la ciutadania, de 17 a 17.30 h diversos components de l’orquestra del teatre han interpretat músiques des dels balcons del Cercle del Liceu. Per tant, totes aquelles persones que passejaven per la Rambla han pogut gaudir de la interpretació.

Quatre reptes de futur

A partir d’ara, aquest teatre té quatre reptes de futur. Ho explica el seu director general, Valentí Oviedo: “Hem d’aconseguir fer més accessible l’òpera” i “millorar els cossos artístics estables, com l’orquestra i el cor”. A més, també volen que sigui un espai perquè “creadors i creadores del país puguin desenvolupar la seva tasca i la seva internalització”. I, per acabar, Valentí destaca que cal fer tot això a través de la transformació digital.

La Font Màgica de Montjuïc homenatjarà l’aniversari del Liceu

La gala que acull el Liceu no és l’únic acte previst per celebrar els 175 anys d’aquest equipament tan emblemàtic de la ciutat. Dilluns, 4 d’abril, a les nou del vespre la Font Màgica de Montjuïc farà una coreografia especial de 30 minuts amb un repertori d’àries d’òpera. L’espectacle es repetirà els dies 7, 8 i 9 d’abril també a les nou del vespre.

A banda, el carilló de la Generalitat dedicarà la seva audició del dia 4 a aquests 175 anys d’història i alguns dels campanars de la zona, com ara els de l’església de Santa Anna, la basílica de la Mercè, la basílica de Sant Just i l’església de Betlem, faran un repic de campanes.