“La Victòria va aprendre a cantar en aquests passadissos”, ha afirmat Joan Elias, rector de la UB. Filla d’un bidell de la universitat, la soprano va néixer a l’Edifici Històric el 1923 i hi va viure fins als 25 anys. A aquest lligam històric cal afegir-hi que la intèrpret va ser nomenada doctora honoris causa per la UB el 1987.

Amb conveni signat aquest dijous, la Fundació Victòria dels Àngels estableix la seu social entre les parets on la soprano va viure fins als 25 anys. Aquest acord també es materialitzarà amb activitats conjuntes com projectes amb la coral de la UB o classes magistrals. “Aquest conveni és molt significatiu per a nosaltres i esperem poder fer molta música en aquest indret tan simbòlic”, ha explicat Helena Mora, presidenta de la Fundació.

La col·laboració establerta entre les dues institucions també ha quedat clara amb la presentació de la cinquena edició del Lied Festival Victòria dels Àngels, que se celebrarà del 20 de setembre al 30 de novembre a Barcelona. L’últim recital a càrrec de la soprano Irene Theorin es farà al Paranimf de l’Edifici Històric.