Aquest dimecres és el Dia Mundial dels Museus i coincidint amb aquesta data s’han conegut les novetats de la novena edició de La nit dels museus, que se celebrarà de les set de la tarda de dissabte, dia 21, a la una de la matinada de diumenge. Enguany hi participaran 83 centres, i dos ho faran per primera vegada: la Fundació Mies van der Rohe i el Palau Güell.

En el marc del Dia Mundial dels Museus, s’ha presentat una de les cites culturals més esperades: La nit dels museus, que se celebrarà el proper dissabte, coincidint amb la nit dels museus a altres ciutats europees.

En total hi participaran 83 centres com el Museu Nacional d’Art Contemporani de Catalunya (MNAC), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el CaixaForum, la Fundació Miró i el Museu de les Cultures del Món, entre molts altres. Les novetats són la incorporació de la Fundació Mies van der Rohe i del Palau Güell.

També destaca la iniciativa Creació and museus, que es basa en la col·laboració de les fàbriques de creació de la ciutat en 10 museus. La Fabra i Coats, La Escocesa, L’Hangar, La Caldera, la Sala Beckett i la Nau Ivanow exposaran dissabte a museus com el MACBA, el Museu Blau, el del Disseny o el Frederic Marès.

Berta Sureda, comissionada de Cultura de l’Ajuntament, ha dit que “des de les institucions i les administracions es plantegen com a objectiu que els barcelonins vagin als museus, també fora d’iniciatives com les de dissabte, que ho allarguin tot l’any”.

Les previsions de l’organtizació apunten que hi haurà 150.000 visitants i se superaran els 148.000 de l’any passat. La primera edició va ser el 2008 i va comptar amb la participació de 21 centres i 53.000 visitants.