museu Barcelona

La Fundació Joan Miró ha decidit obrir aquest dijous les portes, de forma excepcional, per donar opció als visitants de fora de Barcelona a assistir-hi. Ara, amb el confinament perimetral de cap de setmana —que afecta justament els dies en què el museu obre— només hi poden accedir els residents a la ciutat. De moment, però, aquesta iniciativa no tindrà continuïtat els propers dijous.

Des del mes de juny el museu només obria de divendres a diumenge. Però amb la caiguda de visitants, la fundació ha decidit fer un “experiment” i obrir en dijous. D’aquesta manera es vol calibrar la resposta del públic, que no pot visitar-los el cap de setmana amb les restriccions de mobilitat entre municipis.

Durant el matí hi ha hagut moviment de visitants a la fundació. Tot i que possiblement no per assolir les 500 persones diàries que s’han registrat els darrers dissabtes i diumenges, però fins a l’hora de dinar ja hi havien passat un centenar llarg de persones. Tot això, al marge de diverses visites de grups escolars durant el matí, que tot i haver-se reduït en els darrers mesos, segueixen acudint a la fundació estigui o no oberta al públic.

Obertura puntual alguns dijous

De moment, la fundació només obrirà alguns dies entre setmana, coincidint amb el pont de la Puríssima i les festes de Nadal. Aquesta iniciativa ha sorgit amb l’objectiu de remuntar la caiguda de visitants i ingressos que pateix la Fundació Joan Miró, com la majoria de museus barcelonins. A més, el director, Marko Daniel, demana a les administracions que s’impliquin més a sufragar la despesa fixa de protecció del patrimoni artístic i arquitectònic de la fundació.