Francesc Serés II Premi Proa novel·la

L’escriptor Francesc Serés ha estat el guanyador del II Premi Proa de novel·la amb l’obra ‘La casa de foc’. La novel·la gira al voltant de la història d’un home que arriba a un petit poble de la Garrotxa per fer-hi de professor. “Arriba desubicat, víctima de la crisi econòmica. Es veu forçat a anar a aquest lloc”, explica Serés.

Serés va viure en aquesta zona de la vall del Ser, i per això el llibre també és, explica, “una manera de tornar tot el que em va donar aquell lloc i com em va acollir”. El protagonista de ‘La casa de foc’ busca històries soterrades i acaba fent-se un retrat de la vall, dels seus habitants, dels seus mites i d’ell mateix.

Segona edició del Premi Proa de novel·la

L’editorial Proa va engegar el premi de novel·la l’any passat amb l’objectiu d’impulsar la nova narrativa en català des d’un segell amb més de 90 anys d’història. El guanyador de la primera edició del premi va ser Jordi Nopca amb la novel·la ‘La teva ombra’.

El jurat d’aquesta segona edició del premi de l’editorial Proa va rebre 41 obres i està format format per Vicenç Villatoro, Nelleke Geel, Xavier Pla, Josep Lluch i Clara Queraltó. ‘La casa de foc’ sortirà a la venda l’11 de novembre.

Francesc Serés és director de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull i director de la Residència Faber, d’Olot. Entre les seves novel·les hi ha ‘La força de la gravetat’, ‘Contes russos’ o ‘La pell de la frontera’ i ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona.