La Fundació Foto Colectania ha posat fi a més de 15 anys de vida al barri de Gràcia per traslladar-se al costat del Parc de la Ciutadella, en una antiga “Comercial de Guarnicionería” on s’hi venien elements eqüestres. Els responsables han obert al públic la nova seu aquest divendres estrenant una exposició que no és casual, “Fenomen Fotollibre”, ja que amb aquesta segona etapa es vol donar més importància a la biblioteca.

Des de la Fundació Foto Colectania pretenen encetar també projecte, ja que volen tenir un peu al món “online” i, per això, ja estan creant continguts en línia de forma paral·lela a les exposicions més físiques. El nou espai els permet posar en valor tot el conjunt de llibres i revistes sobre fotografia que tenen i han condicionat una petita biblioteca que conserva les prestatgeries originals de l’establiment emblemàtic que hi havia abans.

La interiorista Pilar Líbano i l’arquitecte Jaime Pons han rehabilitat el local, han conservat el mobiliari -com les prestatgeries de la biblioteca- i li han dona una funció per a la nova proposta cultural que acull l’espai. La primera exposició en estrenar els més de 500 metres quadrats de la nau és “Fenomen fotollibre”, que presenta l’evolució de la cultural visual al llarg del segle XX. Segons asseguren els comissaris de la mostra, el fotollibre serà la millor eina del futur per conservar la memòria fotogràfica. L’exposició es podrà veure des d’aquest dijous i fins al 25 de juny i es pot complementar amb una segona part que es troba al CCCB.