Són alumnes del curs de circ de l'escola Rogelio Rivel preparant l'espectacle de final de curs. Podria ser l'última promoció que fa aquesta formació sense rebre'n una titulació reglada. Mira l'assaig el Ricard, que s'està preparant per entrar l'any que ve. Si supera les proves, formarà part de la primera fornada del nou cicle formatiu de grau mitjà d'animació en circ, que ha aprovat avui el govern català. RICARD GONZÁLEZ "Em sembla perfecte, ja era hora que es reconeixés que el circ i les arts són uns estudis ja que molta gent a Espanya vol fer això i no se li reconeix". Des de l'Escola de Circ Rogelio Rivel fa molt temps que lluiten per reglar aquests estudis. En els últims anys han treballat amb el Departament d'Educació per eleborar el currículum d'aquest cicle. TERESA CELIS, Escola de Circ Rogelio Rivel "Tenir una titulació com a artista, no t'escolleixen per tenir una titulació però si després et vols formar amb una altra cosa o vols deixar la professió com a artista tens les portes molt més obertes". Després de regularitzar els estudis de grau mitjà de circ, ara s'està treballant per oferir-ne també el grau superior, que podria entrar en funcionament d'aquí a dos o tres anys.

El grau mitjà d’animació en circ tindrà dos cursos de durada, 2.000 hores lectives, i es repartirà en 10 mòduls. Els alumnes treballaran la preparació física, acrobàcies a terra i sobre aparells i també anglès, entre altres competències.

L’Escola de Circ Rogelio Rivel, a la Trinitat Nova, ja l’impartirà el pròxim curs amb 22 alumnes. De fet, aquest centre ha treballat des de 2012 conjuntament amb la Generalitat per elaborar el programa d’estudis de la titulació. La directora de l’escola, Teresa Celis, assegura que el pròxim objectiu és que d’aquí a dos anys es pugui posar en marxa el grau superior.

Aquesta qualificació específica i homologada dóna resposta a la llarga demanda dels professionals del circ. De fet, segons l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya el 33% de centres de formació d’aquesta disciplina estan ubicats a la ciutat.

Pel que fa al grau superior en tècniques d’actuació teatral, ensenyarà als estudiants tècniques d’interpretació, veu i cant i entrenament en activitats comunicatives, entre altres aspectes. També tindrà una durada de dos cursos.

A més, els alumnes d’una i altra titulació rebran formació i orientació laboral i treballaran competències transversals com autonomia, innovació o organització del treball.