El Foment de les Arts de Gràcia tanca aquesta setmana, després de 72 anys d’història. Primer havien estat a un altell a l’Ajuntament i només feien pintura. Després van anar a un local de Gran de Gràcia i van introduir classes de dibuix i escultura. Però van seguir creixent i van anar al local actual, al número 9 de Sant Pere Màrtir.

“Aquests espais s’han anat perdent”

Sempre ha estat una entitat sense ànim de lucre per on durant tots aquests anys han passat centenars d’alumnes i alguns artistes reconeguts com Vilasís Capalleja, Morató, Gómez Vellvé, Lluís Victori o el mateix Francesc Fumadó, que durant molts anys va ser president de l’associació i feia classes de dibuix. Fumadó és el vicepresident actual de l’entitat i explica que els espais com el Foment de les Arts s’han anar perdent. “No perquè la gent no tingui interès per l’art, sinó perquè han sortit altres centres”, diu Fumadó.

L’envelliment dels socis

Els socis del Foment de les arts de Gràcia han forçat l’entitat a tancar. Expliquen que la manca de relleu generacional ha coincidit amb un moment en què el propietari de l’espai vol vendre el local. Els professors s’han anat retirant i des de fa uns mesos només es mantenen les classes d’escultura, que a partir de l’abril, quan el Foment de les Arts haurà passat a la història, es mantindran a la seu d’una altra entitat gracienca, l’Orfeó Gracienc, com una nova secció.